menu
Youtube
  1. HOME
  2. PROJECTS
  3. National Institute of Radiological Science, National Institutes for Quantum and Radiological Science and Technology
National Institute of Radiological Science, National Institutes for Quantum and Radiological Science and Technology
Green Wall
National Institute of Radiological Science, National Institutes for Quantum and Radiological Science and Technology
Exterior View (Patient transfer corridor)
National Institute of Radiological Science, National Institutes for Quantum and Radiological Science and Technology
Entrance Lobby
National Institute of Radiological Science, National Institutes for Quantum and Radiological Science and Technology
Basement 2nd Floor Waiting Room
National Institute of Radiological Science, National Institutes for Quantum and Radiological Science and Technology
Treatment Room

National Institute of Radiological Science, National Institutes for Quantum and Radiological Science and Technology

The National Institute of Radiological Sciences is a facility to popularize treatment technologies based on previous research and experience.

Using special radiation from Heavy Particle Beams to provide extremely effective cancer treatment with reduced side effects and high Quality of Life (QOL). This facility is built with super-human scale concrete masses to block radiation and other conditions from the equipment that place a heavy burden on design.
Patient and staff spaces at a human scale must be inserted into this matrix, and combined with roof and wall greenery, natural energy use such as sunlight in a harmonious architectural composition that organically blends building, mechanical systems and equipment as a response to the functional needs for the process of patient transfer, waiting, and treatment.
SERVICES
KEYWORD

Project Summary

Project Name
National Institute of Radiological Science, National Institutes for Quantum and Radiological Science and Technology
Location
Chiba-shi, Chiba, Japan
Major Use
Heavy Ion Radiotherapy Facility
Completion
Mar. 2010
Total Floor Area
7,350 m²
Structure
RC, S
Floors
2F 2BF
Photo Credit
2~5 National Institute of Radiological Sciences

Awards

2012 Environmental and Equipment Design Award
2011 Good Design Award
2011 Roof, walls, special greening technology Competition Award

RELATED PUBLISHING

page top