Shinjuku I Land

Shinjuku I Land

Aerial View

Shinjuku I Land

Exterior from South

Shinjuku I Land

Patio

Shinjuku I Land

Entrance Lobby

Concept
I-Land Tower was a high density redevelopment project that improved the environment brought by the expansion of the new Shinjuku CBD into the surrounding area.
In order to reflect the complexity of titles and rights to the site, a trait common to redevelopment, the project was a multi-use complex composed of offices, shops, schools and residences in a jumble of shapes, a scheme new to the Shinjuku CBD.
Shinjuku CBD had been exclusively built up with office buildings and hotels up till then, but was transformed into a true city where people both lived and worked, an urban community where the breath of life could be felt 24 hours a day.

The ceiling in the Entrance Lobby was recently seismically retrofitted 20 years after completion.
Facts
Project Name
Shinjuku I Land
Location
Shinjuku-ku, Tokyo, Japan
Map
Major Use
Office, Commercial, Residential, Hall
Completion
Jan. 1995
Total Floor Area
240,058 m²
Structure
S, SRC, RC
Floors
44F 4BF
Photo Credit
Toshitake Takahashi Architectural Photograph Office
Shokokusya
Koukyu Miwa Architectural Photography
Awards
1996 BCS Award
1996 International Illumination Design Award (Award of Merit)
1996 AIJ Prize
1996 Good Lighting Award
1995 SDA Award