Toyama Red Cross Hospital

Toyama Red Cross Hospital

West Façade

Toyama Red Cross Hospital

Atrium

Toyama Red Cross Hospital

Day Corner

Toyama Red Cross Hospital

Nurse Station

Toyama Red Cross Hospital

North Façade

Toyama Red Cross Hospital

East Façade

Concept
Breaking with tradition, a hospital with an atrium has been realized,
No basement floors were planned to reduce cost and construction time. A view from the outpatient waiting room over the levee to the Jintsu River was secured.
The membrane roof over the atrium and excellent views are a product of the pursuit for a functional design in harmony with the climate.
Facts
Project Name
Toyama Red Cross Hospital
Location
Toyama-shi, Toyama, Japan
Major Use
Hospital
Completion
May 1996
Total Floor Area
34,719 m²
Structure
SRC
Floors
9F
Photo Credit
SS Hokuriku
Awards
1997 Toyama Architecture Award