JR Tower (Sapporo Station South Exit)

JR Tower (Sapporo Station South Exit)

JR Tower (Sapporo Station South Exit)

JR Tower (Sapporo Station South Exit)

Concourse, atrium

JR Tower (Sapporo Station South Exit)

33rd floor guest room

JR Tower (Sapporo Station South Exit)

Hotel entrance lobby

Concept
The project design was based on the traffic network for its importance as a new symbol in Sapporo cityscape.

The concept was based on three symbols as a CITY FRONT , FRONTIER SPIRIT and FRONTIER MEDIA , and planned to maintain the relation with the already existing Plaza in the South gate.
Facts
Project Name
JR Tower (Sapporo Station South Exit)
Location
Sapporo-shi, Hokkaido, Japan
Map
Major Use
Hotel, Office, Commercial
Completion
Mar. 2003
Total Floor Area
189,786 m²
Structure
RC, SRC, S
Floors
38F 3BF
Photo Credit
Niitsu photograph
Adachi architectural photography office
Awards
2006 Institute of Electrical Installation Engineers Awars
2006 Hokkaido Energy saving and New Energy Promotion Award
2005 IES Illumination Awards(Award of Merit)
2004 International Illumination Design Award (Award of Merit)
2004 New Energy Award
2003 Excellent Fire Fighting Disasters Prevention System Award
2003 Association of Railway Architects Award
2003 SDA Award
2003 Lighting Selection 2003