Shanghai Changfeng MTR City Plaza

Shanghai Changfeng MTR City Plaza

aerial view

Shanghai Changfeng MTR City Plaza

Exterior of South Block reflected on the pond

Shanghai Changfeng MTR City Plaza

Refined white stone elevation of the North Block

Shanghai Changfeng MTR City Plaza

The two sites are connected by a pedestrian bridge mutually enhancing each other’s activities

Shanghai Changfeng MTR City Plaza

Circulation direct to the Sunken Square at 2nd Floor basement level

Concept
The project is located in the Changfeng Environmental Development District in central Shanghai.

The site is divided into two by a main road with a subway station underneath which were integrated into the design.
The station concourse connects directly with the Sunken Square on the same level, with abundant natural sunlight from above, leading to its nickname "Station of Light".
Facts
Project Name
Shanghai Changfeng MTR City Plaza
Client
Changzhao Real Estate
Location
Shanghai, China
Major Use
Commercial, Office
Completion
Jun. 2015
Total Floor Area
161,641 ㎡
Structure
RC, S
Floors
16F 3BF
Notes
Local Design Institute/ Institute of Shanghai Architectural Design and Research