Incubation on Campus Honjo Waseda

Incubation on Campus Honjo Waseda

Incubation on Campus Honjo Waseda

Incubation on Campus Honjo Waseda

Incubation on Campus Honjo Waseda

Concept
This research facility located in the Waseda University Honjo Campus focused on the "Environment" has been designed to follow the slopes of the valleys of Satoyama with setbacks and recessed glazing, creating a harmony with the topography of the site and co-habitation with the Ohtaka (Northern Goshawk) indigenous to the area.
The setback terraces are covered by "Eaves" grown over by ivies that modulate sunlight into dappling pools. Exterior air is carried in over the radiant panel A/C system and exhausted through the solar chimney system is an attempt to combine natural ventilation and artificial A/C in a hybrid system.
Facts
Project Name
Incubation on Campus Honjo Waseda
Location
Honjo-shi, Saitama, Japan
Major Use
University, Research Institute
Completion
Aug. 2003
Total Floor Area
7,723 m²
Structure
RC, S
Floors
3F
Photo Credit
Eji Yonekra
Awards
2006 Environmental and Equipment Design Award
2005 SB05Tokyo Memorial, sustainable Architecture & Residential Award